GRIEKSE KORONEIKI OLIJVEN
De Koroneik olijf
De Koroneiki is een kleine, stevige olijf die bekend staat om haar fruitigheid. Enkel volledig rijpe olijven worden met de hand geplukt en rechtstreeks in manden vervoerd naar de molen. Daar worden enkel de beste olijven voor de olijfolie gebruikt. In de eerste koude persing ontstaat vervolgens binnen enkele uren de hoge kwaliteit extra vierge olijfolie met fijne fruitige en milde smaak.
Rijk aan vitamine E en polyfenolen
De ELEO olijfolie bevat een hoog aandeel enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze olijfolie is rijk aan vitamine E en polyfenolen. Polyfenolen behoren tot de familie van de antioxidanten, die helpen bij het beschermen van gezonde cellen en weefsels en echte vrije-radicalen vangers vormen.
Zuurgraad van minder dan 0,3%
De extreem lage zuurgraad toont aan dat er vrijwel geen ongebonden vetzuren in de olie zitten. Een duidelijker kenmerk van kwaliteit voor olijfolie bestaat niet. De olie is hiermee niet alleen super gezond, maar kan ook gebruikt worden voor bakken en braden tot temperaturen van 220C. Op Instagram leggen we daar meer over uit.