GEZONDHEID

Kwaliteit en gezondheid gaan hand in hand

Je kan de kwaliteit van olijfolie vaststellen op basis van kleur, geur, viscositeit en smaak. En uiteraard in het laboratorium. Daar wordt met name de zuurgraad gemeten. Hoe lager de zuurgraad, hoe beter de olie. En ook hoe gezonder.

 

ELEO heeft de laagst mogelijke zuurgraad.

Daar zorgt niet alleen de Koroneiki olijf voor, maar ook de wijze waarop wij de olie maken. De lage zuurgraad is het objectieve bewijs dat ELEO olijfolie van hoge kwaliteit en bovendien super gezond is.

De ELEO olijfolie bevat een hoog aandeel enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze olijfolie is rijk aan vitamine E en polyfenolen. Polyfenolen behoren tot de familie van de antioxidanten, die helpen bij het beschermen van gezonde cellen en weefsels en echte vrije-radicalen vangers zijn.

Olijven vormen tijdens hun groei triglyceriden, door het binden van vetzuren met glycerol. Na het plukken kunnen sommige van die vetzuren zich weer losmaken uit de triglyceriden. Dit zijn de vrije vetzuren. Het gewichtspercentage meten we. Dit vind je terug op het etiket.

Waarom heeft ELEO zulke lage zuurgraden? Dit komt door de  vakbekwame oogst, waardoor alleen bijna rijpe olijven gebruikt worden, het zorgvuldige vervoer en het deskundig persen van de olijven. Tot het moment van persing zorgen we dat er vrijwel geen beschadiging optreedt. Hierdoor is ELEO rijk aan polyfenolen en cholesterolverlagend linolzuur. De aanwezigheid van vitamines, met name vitamine E, maakt het een super gezond produkt. Puur natuur, en dat proef je

POLYPHENOLEN: ELEO extra virgin olijfolie bevat een hode mate aan polyphenolen. Dit zijn krachtige antioxidanten, die het lichaam helpen om hart-en bloedvaten, zenuwstelsel en hersenen gezond te houden. Het immuunsysteem heeft polyphenolen nodig om tal van ontstekingen (die bij ieder mens talloze malen per dag ontstaan) te bestrijden. Dagelijks gebruik van enkele eetlepels olijfolie per persoon houd je lichaam gezond!

Scroll naar boven

Online bestellen?

Bestel nu premium Griekse olijfolie online en laat thuis bezorgen. Ontdek Eleo!

Websites need oil too, and they’re called cookies.